A Lively Space for Work and Play

Case Study

Interior Designer

Think and Shift

Photography

Photography provided by Think and Shift

Holistic design studio Think and Shift are award winning spatial and product designers who deliver exceptional results. One of their recent projects involved the retrofit of their own Auckland based studio ‘The Aviary’. The vision for this project was to design a functional studio space shared by multiple creative businesses; somewhere they could work creatively, meet with clients and have a lot of fun. 

“The Aviary has acoustically private areas with a beautiful inclusion of a soft, contemporary product”

Sam Griffin - Director & Spatial Design Lead , Think and Shift

Creating a lively space for work and play - acoustic balance, greenery and a contemporary tone were important aspects in this project. Sound transfer in particular needed to be reduced in areas such as the meeting room.

With wooden floors and concrete walls, sound travel and reverberation were an issue. Spatial Design Lead and Co-Founding Director at Think and Shift, Sam Griffin, approached Autex for an acoustic solution. Working with Autex Account Manager Lacie Hutchinson, Autex CubeTM was the ideal acoustic solution for the studio due to its high preforming acoustic qualities, contemporary aesthetic and design capabilities.

176.85ft2 of CubeTM in Autex colors Savoye and Flatiron was used to create several bespoke acoustic items throughout the studio. Application included two large hanging doors, suspended baffles, pin boards, light shades and visual dividers.

The two large hanging doors made of Flatiron colored CubeTM were used to partially separate the Aviary’s meeting room from the lively collaborative studio. The doors were suspended on industrial castors for the ability to simply slide doors closed for acoustic shelter without completely closing off the meeting area.

18 bespoke shaped baffles made of Savoye colored CubeTM were suspended in the meeting room to provide further acoustic balance as well as add a contemporary feature to the space. Suspended at different heights for a targeted acoustic solution; the baffles provide effective sound absorption on all surfaces of the baffles whilst complementing existing design elements.

Pin boards, light shades and visual dividers in both Flatiron and Savoye colored CubeTM were also strategically placed throughout the studio for complete acoustic balance and aesthetics.

The result of the combined application of bespoke CubeTM features throughout the studio was a highly functional space with unique aesthetic features evoking a sense of creativity – a lively space for work and play. The Think and Shift group are very pleased with the retrofitted studio; Sam Griffin commented that “Working in the space myself, I can say we nailed the brief”.

CubeTM is a lightweight and semi-rigid acoustic panel with premium sound absorbing properties. Offering complete creative flexibility; Cube™ can be utilized in a large array of spatial design and interior solutions as a decorative and functional acoustic wall covering, creative medium and standalone feature. CubeTM is available in 12 vibrant colors and ideal for but not limited to application in commercial, educational and retail interiors.

 

Read more about Think and Shift www.thinkandshift.co.nz

 

Does your studio lack acoustic balance?

Get in touch with an Autex account manager today for you personalized acoustic solution:

+1 805 407 9256 | jhewitt@autexacoustics.com