Transforming interior spaces with innovative acoustic solutions

0
%

Menu


Back

Customisation 
& 
Bespoke 
Design

Architect: Warren and Mahoney

Installer: Beejays

Categories: Bespoke, Offices, Recording studios

Share project

Mediaworks: 
Capturing 
the 
rebellious 
soul 
of 
radio


If you have an idea, let us make it happen.

A feat of innovative design and out-of-the-box thinking, the Mediaworks building tells the story of radio—a medium rich in history and soul—through a brave, game-changing fitout. The Autex design team worked alongside architects Warren and Mahoney to create three bold, custom, acoustic feature walls for the common areas, and high-performance treatment for the studios.

1/4

Product 1/2


Seeking a space to consolidate their radio brands, revive company culture, and inspire the future of radio, Mediaworks settled at 17 Hargreaves Street—a 1970’s warehouse serving just the right amount of esoteric, non-corporate charm. To transform the warehouse into a workplace, Mediaworks commissioned architects Warren and Mahoney with a simple brief: create a space that unifies, inspires, and tells the story of a unique, audacious, ground-breaking media company—economically. Armed with this vision, Autex was engaged by Warren and Mahoney as collaborators—forming a creative partnership around a shared passion for brave, wild ideas.

 

The floorplan is laid out like a cityscape, with each brand forming their own unique neighbourhood. The broadcast studios double as boundary lines between boroughs, characterised by feature walls representing dramatic physical manifestations of sound. Designing the space to function like a village encourages each radio brand to put their own stamp on their borough, instilling a sense of personal pride and belonging.

Read more

Additional 
info


Taking cues from the retro, rebellious soul of radio, Warren and Mahoney chose warm, earthy colour palettes, mid-century modern furnishings, and whimsical, sleek forms—a contrast to the rough, industrialist elements of the warehouse. The space features three bespoke sculpture walls designed in collaboration with Autex.


Inspired by sound, each wall embodies a sonic abstraction; anechoic (mustard), noise (crimson), and beats (khaki). Our high-performance Cube acoustic panel was cut and constructed to create origami-esque geometric shapes—minimising waste while maximising acoustic performance through surface area. 50mm Quietspace Panel and 12mm Cube is also specified throughout the studios, carefully applied to achieve maximum performance.


Realising a wildly creative and ground-breaking project on a tight budget is no mean feat. Hard work and collaboration were essential to the success of the space—the power of cohesive design partnerships truly shining through the finished product.

Let's 
create 
something 
extraordinary

Customisation